De Appelaer is het bedrijf achter Ineke van Dooren.

Over Ineke

inekeTer kennismaking:  mijn naam is Ineke van Dooren-Lambregts, en  heel mijn leven al  heb ik een passie voor mooie natuurlijke materialen. Nog iedere dag kan ik  genieten van een prachtig boeket, maar ook van een ruw gevormd stuk hout, van de vorm of structuur van gesteente, van zo maar een stilleven waar je oog op valt, etc. En hoe mooi is het als je datgene waar je zelf zo veel plezier aan beleeft kunt over brengen aan  een ander.

Totstandkoming / geschiedenis / voorafgaand

Na de middelbare tuinbouwschool, bloemistenopleiding, heb ik nog de 2 -jarige meesteropleiding bloemen te Vught gevolgd, en deze opleiding ook met succes afgerond. Daarna ben ik in 1985 in mijn geboortedorp Princenhage (Breda) een eigen bloemenzaak begonnen, Violien. Een prachtige tijd volgde, waarin ik met veel plezier mijn winkel  heb kunnen uitbouwen tot een bloemenspeciaalzaak, waarin niet alleen bloemen en planten werden verkocht, maar ook andere bijzondere interieurartikelen.

Omdat ik meer tijd wilde besteden aan mijn gezin heb ik na 12 jaar Violien overgedragen aan een van mijn toenmalige medewerkers, en ben ik van thuis uit begonnen met De Appelaer. Nadat we in 2007 onze boerderij te Galder hadden gekocht heb ik me de daarop volgende  jaren gericht op de verbouwing en inrichting daarvan, en heb ik tal van ideeën kunnen opdoen in verband met het creëren van woonsfeer. Het resultaat hiervan kunt U zien in de reportage in Seasons Magazine.

In 2012 ben ik tesamen met een vriendin Moss begonnen, een woninginterieurzaak met bloemenaccenten. Hier heb ik tot 1 januari 2015 met veel plezier mij kunnen richten op decoratie en woninginrichting. Moss was een leuke periode, maar uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om mij volledig te richten op bloemen in opdracht.